Breiclub ALBUMS

Sinds 2006 is er een ‘brei-club’ actief onder de naam “1 recht en 1 averecht”. Met meestal gekregen wol worden kindertruien e.d. gemaakt arme mensen in oost Europa. Uw restjes wol zijn dus welkom!  

Er worden door meer mensen in de regio truien en dekens gebreid voor arme mensen in Maldavië, Roemenië en Oekraïne. Eerst werden de breisels altijd naar mevrouw Leeuwestein in Haarlem gebracht, maar sinds medio 2016 komen de breidames uit Haarlem en Hillegom het breiwerk bij ons in de Stoep brengen, omdat mevrouw Leeuwestein naar Urk is verhuisd. De spullen worden dan meteen weggebracht naar de 'OostEuropa Zending' in Krimpen aan de Lek, daar is een depot. Als er dan weer een vrachtwagen geladen kan worden met allerlei spullen, zoals bedden, kleding, breiwerk etc., dan gaat het mee naar bovengenoemde landen. 
Vanaf 2020 wordt de kleding verzonden via ‘Zending Over Grenzen’ uit Almere. 

Tot en met 2019 werd de kleding verzonden via ‘OostEuropa Zending’. Meer informatie over de Hulptransporten met kleding: www.oosteuropazending.com. Kijk daar onder ‘Media’ en dan ’Nieuwsbladen PDF’ en dan ’Nieuws Hulptransporten’.  

Vanaf 2020 wordt de kleding verzonden via ‘Zending Over Grenzen’ uit Almere. Meer informatie over hen vind u op www.zendingovergrenzen.nl .


 Dorpsvereniging van Haarlemmerliede Spaarnwoude © Chris Buzink 2017-2023